• +31 6 51 67 83 00
  • info@deposbankloop.nl

De Ehrmann Posbankloop helpt de zieke kinderen in Rijnstate Arnhem met een eindsprint voor een buitenspeelterras 

De Ehrmann Posbankloop helpt de zieke kinderen in Rijnstate Arnhem met een eindsprint voor een buitenspeelterras 

De Ehrmann Posbankloop helpt de zieke kinderen in Rijnstate Arnhem met een eindsprint voor een buitenspeelterras

De organisatie van de Ehrmann Posbankloop gaat, naast steun aan Natuurmonumenten, ook een bijzonder lokaal doel verbinden aan deze 27e editie van de Ehrmann Posbankloop. Het goede doel waarvoor ze zich gaan inzetten is een uniek buitenspeelterras voor de jonge patiënten in Rijnstate.

Tjebbe Vugts, voorzitter van het bestuur van de Ehrmann Posbankloop vertelt: “De Ehrmann Posbankloop is een echte familieloop over een adembenemend mooi parcours, waar jong en oud veel plezier aan beleeft. Er hebben zich inmiddels al meer dan 600 lopers ingeschreven en de aanmeldingen stromen nog dagelijks binnen. We verwachten dat we het aantal van vorig jaar gaan overtreffen! Veel van onze lopers komen uit de regio Arnhem. Naast dat we Natuurmonumenten al jarenlang een warm hart toedragen, groeide bij ons als organisatie ook de wens om ook iets te doen voor een bijzonder lokaal doel.

Rijnstate Vriendenfonds
Zo kwamen we in contact met het Rijnstate Vriendenfonds; het goede doel dat zich inzet voor voorzieningen voor de patiënten van Rijnstate waarvoor geen geld beschikbaar is binnen het ziekenhuis. Toen we hoorden over het bijzonder mooie werk van dit fonds waren we verrast en geraakt. Verrast omdat, ondanks dat iedereen in deze regio Rijnstate kent, het Rijnstate Vriendenfonds als goed doel minder bekend is. En geraakt, toen ze vertelden over hun grote droom voor een buitenspeelterras voor de vele duizenden kinderen die jaarlijks opgenomen worden in het ziekenhuis. De jonge patiënten kunnen nu niet naar buiten om te ontspannen of te genieten van de frisse lucht. Toen we begrepen dat ze nog een laatste financiële eindsprint nodig hebben om dit speelterras te kunnen bouwen, wisten wij dat we ons aan dit goede doel wilden verbinden. Wij, als organisatie en al onze deelnemers weten als geen ander wat voor een positieve invloed bewegen in de frisse buitenlucht heeft op lichaam en geest. Wat zou het geweldig zijn als wij hier met alle lopers de schouders onder zetten om deze waardevolle buitenbeleving in de vorm van een speelterras voor de jonge zieke kinderen in Rijnstate te realiseren.” 

Jolande van der Kemp, manager fondsenwerving Rijnstate Vriendenfonds vult aan: “Voor deze lang gekoesterde wens hebben we al een heel mooi bedrag bij elkaar, maar we zijn er nog niet helemaal. Voor de laatste benodigde gelden trekken we samen met de deelnemers van de Ehrmann Posbankloop een sprint om zoveel mogelijk geld bij elkaar te brengen!”

Voor meer informatie over Rijnstate Vriendenfonds kijk op Rijnstate Vriendenfonds

Voor een donatie aan dit goede doel klik op de volgende link: Rijnstate Vriendenfonds

Theo vanmaanen