• +31 6 51 67 83 00
  • info@deposbankloop.nl

Over de Posbankloop

Over de Posbankloop

Over de Posbankloop

De loop is vernoemd naar de Posbank. Een bankje op de top van een prachtige beklimming, dat haar naam heeft te danken aan oud-ANWB-voorzitter G.A. Pos (1866-1933). Pos stond bekend als een groot liefhebber en promotor van het voor Nederland unieke natuurgebied. De 90 meter hoge Posbank biedt prachtige vergezichten.

POSBANKLOOP: AL RUIM 25 JAAR ADEMBENEMEND MOOI

Op 24 september 2023 wordt in Velp voor de 27e keer de Posbankloop gehouden. Pittige hardloopwedstrijden van 6 of 15 kilometer over adembenemend mooie parcoursen. Parcoursen die voor een groot deel voeren over verharde wegen door de bossen en over de heidevelden van Nationaal Park Veluwezoom van Natuurmonumenten.

GOEDE DOEL NATUURMONUMENTEN


Wat is er mooier dan hardlopen in de natuur? De Posbankloop zou de Posbankloop niet zijn zonder het adembenemende decor van Nationaal Park Veluwezoom. De boswachters van Natuurmonumenten houden dit gebied in topconditie, met ruimte voor mens en dier. U kunt de natuur steunen door een bijdrage te doen aan Natuurmonumenten.

Dit jaar besteedt Natuurmonumenten extra aandacht aan insecten. Het gaat namelijk slecht met onze insecten, in 30 jaar tijd is 75% van de insecten verdwenen. Insecten zijn onmisbaar als bestuiver van planten, bodemverbeteraar en voedsel voor andere dieren. Als de insecten verdwijnen, verdwijnen ook andere dieren en planten uit ons landschap. Daarom zet Natuurmonumenten zich in voor de insecten. Bijvoorbeeld in de Koppenwaard, aan de IJssel. Daar wordt een laagje grond afgegraven, zodat meststoffen uit de bodem verdwijnen. Met als resultaat een kleurrijk grasland vol bloemen, zoals margrieten en veldsalie. En dat is weer goed voor de insecten. Helpt u ook mee? Alle donaties gaan naar de insecten. Met uw bijdrage gaan we de insecten in Nederland redden.