• +31 6 51 67 83 00
  • info@deposbankloop.nl

Over de Posbankloop

Over de Posbankloop

Over de Ehrmann Posbankloop

De loop is vernoemd naar de Posbank. Een bankje op de top van een prachtige beklimming, dat haar naam heeft te danken aan oud-ANWB-voorzitter G.A. Pos (1866-1933). Pos stond bekend als een groot liefhebber en promotor van het voor Nederland unieke natuurgebied. De 90 meter hoge Posbank biedt prachtige vergezichten.

De Posbankloop: al ruim 25 jaar adembenemend mooi.

Op 29 september 2024 wordt in Velp voor de 28ste keer de Posbankloop gehouden. Pittige hardloopwedstrijden van 6 of 15 kilometer over adembenemend mooie parcoursen. Parcoursen die voor een groot deel voeren over verharde wegen door de bossen en over de heidevelden van Nationaal Park Veluwezoom van Natuurmonumenten.

Lokaal goed doel: een buitenspeelterras voor de zieke kinderen in de Rijnstate

Als organisatie van de Ehrmann Posbankloop verbinden we ons sportieve evenement aan twee goede doelen: Natuurmonumenten als landelijk goed doel en het Rijnstate Vriendenfonds als lokaal goed doel. We willen het Rijnstate Vriendenfonds helpen met de eindsprint voor het realiseren van een fijn buitenspeelterras voor de zieke kinderen die opgenomen zijn in het Kindercentrum van Rijnstate. Dit speelterras kan alleen gerealiseerd worden met behulp van donaties en giften. Met het buitenspeelterras willen we de kinderen op de Kinderafdeling een fijne en veilige buitenplek bieden, waar ze, als de gezondheid het toestaat, even kunnen ontsnappen uit de ziekenhuissfeer en onbekommerd met ouders, broertjes of zusjes kunnen bewegen en plezier maken. Bewegen in de buitenlucht, en dat geldt zeker voor jonge kinderen, is een krachtbron op weg naar herstel. Jij kunt het speelterras voor het Kindercentrum steunen door een bijdrage te doen via de Ehrmann Posbankloop donatiepagina voor het buitenspeelterras.

Goed doel: Natuurmonumenten

Wat is er mooier dan hardlopen in de natuur? De Posbankloop zou de Posbankloop niet zijn zonder het adembenemende decor van Nationaal Park Veluwezoom. De boswachters van Natuurmonumenten houden dit gebied in topconditie, met ruimte voor mens en dier. U kunt de natuur steunen door een bijdrage te doen aan Natuurmonumenten.

Dit jaar besteedt Natuurmonumenten extra aandacht aan insecten. Het gaat namelijk slecht met onze insecten, in 30 jaar tijd is 75% van de insecten verdwenen. Insecten zijn onmisbaar als bestuiver van planten, bodemverbeteraar en voedsel voor andere dieren. Als de insecten verdwijnen, verdwijnen ook andere dieren en planten uit ons landschap. Daarom zet Natuurmonumenten zich in voor de insecten. Bijvoorbeeld in de Koppenwaard, aan de IJssel. Daar wordt een laagje grond afgegraven, zodat meststoffen uit de bodem verdwijnen. Met als resultaat een kleurrijk grasland vol bloemen, zoals margrieten en veldsalie. En dat is weer goed voor de insecten. Helpt u ook mee? Alle donaties gaan naar de insecten. Met uw bijdrage gaan we de insecten in Nederland redden.